Stenose behandeling

Hoe een stenose behandelen?

De belangrijkste vraag is of stenose operatie noodzakelijk is. Lumbale stenose is in eerste instantie een behandeling zonder opereren (conservatief beleid). Klachten die passen bij een lumbale stenose hebben een kleine kans om vanzelf te genezen. Met behulp van oefentherapie, kan gewerkt worden aan een sterke rug en goede houding wat verdere slijtage van de tussenwervelschijf tegen gaat.

Bij Het Rugcentrum hebben we hier veel ervaring mee en kunnen we je helpen de klachten te verminderen. Oefentherapie is opgenomen in ons rugprogramma voor de behandeling van stenose.

Het Rugcentrum Stenose behandeling

Stenose operatie

De oorzaak van een lumbale stenose kan ook zitten in een hernia welke uitpuilt en druk geeft op een spinale zenuw. Het is aan te raden eerst voor een cognitieve gedragsmatige oefentherapie zonder operatie te kiezen. In deze periode van 3 tot 6 maanden kan men concluderen of de klachten goed reageren op de therapie. Wanneer dit niet het geval blijkt te zijn en klachten en beperkingen toenemen is een operatieve ingreep een optie. Tijdens de ingreep wordt meer ruimte gecreëerd voor het ruggenmerg en/of de spinale zenuw.

Ervaringen van patiënten

Verschillende patiënten van het rugcentrum vertellen over hun ervaring van de behandeling. Lees hier over de verhalen van Wil, Thea en Ria.

Start met het behandelen van jouw stenose klachten

Laat een rugexpert een rugprogramma maken.

Maak een afspraak