Behandeling van chronische rugpijn

Chronische rugpijn

Samen met jou doen wij er alles aan om je het vertrouwen in je rug terug te geven. Dit vertrouwen krijg je door allereerst te starten met een juiste diagnose die bepalend is voor jouw rugprogramma. Geleidelijk en stapsgewijs zul je jouw rug weer meer gaan belasten. Onze behandeling is erop gericht jouw rug langdurig sterk te maken zodat je die dingen kan (blijven) doen die je graag wilt doen. Sporten, werken, je hobby uitoefenen en van je vakantie genieten; zonder angst voor een terugval.

Wat kun je verwachten?

Diagnose

O.b.v. lichamelijk onderzoek en een gesprek

Rugprogramma

Maatwerk o.b.v. kennis en ervaring

Opbouw

Je eerste stappen

Training

Nu ga je verschil merken

Eindevaluatie

Doen wat je wilt doen

Behandeling Chronische rugpijn

Diagnose

“Knoop in mijn spier”, “scheefstand”, “het zit in de aanhechtingen van pezen”. Slechts een greep uit de vele huis-tuin-en-keuken diagnoses waar wij ons niet in kunnen vinden.

Wij geloven niet in de term ‘aspecifieke rugklachten’. Toch is dit een algemeen geaccepteerde diagnose waarna behandelingen starten en iedereen iets anders doet. Zomaar behandelen zonder te weten binnen welk klachtenbeeld de cliënt past. Wij vinden dat vreemd. Het stellen van een juiste diagnose is essentieel. Binnen Het Rugcentrum baseren wij onze diagnoses op kennis en jarenlange ervaring.

Rugprogramma

Op basis van de diagnose en de beschrijving van jou als persoon, bepalen wij wat er nodig is om voor jou de beste rug te realiseren. Het geïsoleerd bekijken en behandelen van jouw probleem, houdt geen rekening met jou als persoon en het leven dat je leidt. Wat doe jij in je privéleven? Sport je graag? Werk je? Wat voor werk is het dat je doet? En hoeveel uren per week maak je? Dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn. Maar ook de gedachten en de manier hoe je met jouw rug omgaat hebben een belangrijke invloed op je klachtenbeeld. Wil je blijvend effect ervaren op lange termijn dan is het veranderen van inzicht en gedrag essentieel. Gedragsmatige coaching is daarom opgenomen in ieder rugprogramma.

Opbouw

Het realiseren van de beste rug voor jou op de lange termijn doe je door actief aan de slag te gaan. Dat lukt niet van de ene op de andere dag. Een goede opbouw is noodzakelijk. Ook het op de juiste manier belasten van je rug is belangrijk. Zowel bij ons in de praktijk als thuis of op het werk. Vanaf het moment dat je rug belast kan worden, zullen onze rugexperts je daarbij helpen. Samen met hen ga je jouw rug op een juiste manier belasten om zo een begin te maken met het realiseren van jouw beste rug.

Training: oefentherapie

Wij zijn ervan overtuigd dat je het lichaam moet blijven belasten en trainen. Intensief! Want je lost structureel niets op, met maar één keer per week een paar oefeningen doen voor een aantal minuten. Topsporters zijn maanden bezig om in vorm te komen. Waarom zou jij dit wel kunnen met alléén huiswerkoefeningen? Of met één keer per week een behandeling van 20 minuten? Passieve behandelvormen werken niet of slechts op de korte termijn.

Bij Het Rugcentrum zul je werken aan een sterk spierkorset rondom je wervelkolom. Samen met een goede houding, zul je gaan merken dat je minder klachten hebt.

Eindevaluatie

Na ca. drie maanden hard werken aan je houding, rugkracht en andere in stand houdende factoren heb je een afsluitend gesprek. In hoeverre heb je het doel dat je in eerste instantie hebt opgesteld kunnen bereiken? En hoe ga je nu verder? Dat zijn de vragen die je met jouw rugexpert zult bespreken.

Weer binnen de lijnen bij je favoriete sport.