Over het
Rugcentrum

Wij zijn een onafhankelijke praktijk gespecialiseerd in het diagnosticeren én behandelen van rugklachten en gevestigd in Midden-Nederland en Amsterdam

Altijd al willen weten hoe onze vestigingen eruit zien? Bekijk dan de onderstaande video en maak kennis met Het Rugcentrum.

Waarom bestaan wij?

Zodat jij weer die dingen kunt doen die je het liefst wilt doen. Vaak zien wij dat rugpijn het leven stil zet. Ervoor zorgen dat cliënten weer vertrouwen krijgen in hun rug, plannen kunnen maken en die realiseren. Daar halen wij onze energie en kracht vandaan. Het is ontzettend gaaf en mooi als dat einddoel uiteindelijk weer wordt bereikt.

Diagnose en behandeling

Om dat einddoel te bereiken investeren wij veel tijd in diagnose en behandeling. De opmerkingen “knoop in mijn spier”. “scheefstand” of “aspecifiek” horen wij veel. O.b.v. kennis en langdurige ervaring zijn wij in staat een deskundige diagnose te stellen. Een goede diagnose is bepalend voor de behandeling: een maatwerk rugprogramma.

Ons team

Ellen Oudshoorn

Fysiotherapeut; Locatie Utrecht

Mijn doel als therapeut bij Het Rugcentrum is dat mensen weer vertrouwen terugkrijgen in hun rug, en daarmee hun lichaam, waardoor er perspectief terugkomt in mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Fung Nguyen

Fysiotherapeut; Locatie Utrecht & Amsterdam Zuid-Oost

Het menselijk lichaam is ontzettend interessant in zijn efficiëntie en complexiteit. Bij eigen blessures wilde ik precies weten hoe het herstel in zijn werk ging en hoe ik dit zelf kon bevorderen. Dit gecombineerd met het psychosociale vlak zorgt ervoor dat ik het vak fysiotherapie fantastisch vind. Mijn voorkeur gaat uit naar de wervelkolom gerelateerde aandoeningen, houdingsproblemen en gedrag.

Margot Dede

Oefentherapeut Mensendieck; Locatie Amsterdam Zuid-Oost & IJburg

Wij maken erg goed gebruik van elkaars specialisaties waardoor er een sterk multidisciplinaire behandeling staat afgestemd voor iedere patiënt. Ook kan ik mijn eigen motto ‘Keep on going!’ op een positieve manier implementeren tijdens het intensieve behandeltraject.

Berry Staal

Fysiotherapeut; Locatie Utrecht

Mensen bewust maken van de invloed van hun eigen houding en gedrag en van daaruit een koppeling maken naar herstel. Een duurzame manier van behandelen waar mensen een leven lang plezier van hebben.

Stef van Diermen

Fysiotherapeut; Locatie Utrecht

Wat mij blij maakt zijn de momenten wanneer ik zie dat mijn cliënten hun werkzaamheden en geliefde hobby’s weer kunnen uitvoeren.

Rick Hamstra

Ergotherapeut; Locatie Utrecht & Amsterdam

Ik zoom in op het dagelijkse leven van de cliënt en neem hetgeen dat zij belangrijk vinden mee in de behandeling. Ik focus mij op het stukje gedrag en gedragsverandering. Hiernaast denk ik mee over onder andere de dagindeling, houdingen en geef advies over werk(plek) en tijdmanagement.

Maikel Kanon

Oefentherapeut Mensendieck; Locatie Amsterdam Zuid-Oost

Al vanaf jongs af aan ben ik zelf veel bezig met sport en bewegen. Hierdoor is mijn passie voor het menselijk lichaam gaan groeien. Hiernaast ben ik een erg zorgzaam type. Een combinatie van deze eigenschappen is mooi binnen mijn huidige vak.

Daniël Bouwe

Fysiotherapeut; Locatie Amsterdam Zuid-Oost & Amsterdam IJburg

Om grip te krijgen op de beperkingen die zich voordoen en de klachten te verhelpen heb je het juiste gereedschap nodig zoals inzicht, kennis, discipline en gerichte oefeningen. Ik help u graag in dit proces zodat u weer kunt genieten van wat u het liefste doet.

Janine Bahnmuller

Oefentherapeut Mensendieck & Schroth therapeut; Locatie Zeist

Ik haal elke dag voldoening uit het mensen kunnen uitleggen waar hun klachten vandaan komen en hen vervolgens vooruit zien gaan.

Carla van der Knijff

Oefentherapeut Mensendieck; Locatie Amsterdam Zuid-Oost

Niet alleen het stukje trainen, maar ook de bewustwording van het klachtenbeeld staat centraal. Hierdoor zal onze therapie per cliënt verschillend zijn.

Janne van der Leek

Fysiotherapeut; Locatie Zeist

De belangrijkste aspecten met betrekking tot herstel zijn enthousiasme, positiviteit en inzicht.

Marcel Brouwers

Oprichter & mede-eigenaar

De methode van het Rugcentrum is anders. Onze methode is gebaseerd op cognitieve gedragsmatige oefentherapie. Het rugprogramma wordt aangepast aan jou en jouw rug. Wij gaan je motiveren en inzicht geven om samen aan jouw rugklachten te werken. Samen, maar je moet het zelf doen. Alleen op deze wijze kan je structureel van je rugproblemen afkomen.

Ellen de Vries

Fysiotherapeut; Locatie Utrecht

Met gedragsmatige verandering, verbetering in inzichten en het aanleren van een correcte manier van bewegen, coach ik mijn cliënten naar een betere en stabielere rug. I've got your back!

Maarten de Groot

Oprichter & mede-eigenaar

Bij Het Rugcentrum hebben we niet de meest gemakkelijke, maar wel de beste oplossing voor rugproblemen op de lange termijn. Door nauwe samenwerking met medische specialisten zien we in verhouding veel mensen met een spondylodese. Hierbij zijn één of meerdere wervels kunstmatig gefixeerd. Wij hebben de afgelopen jaren een eigen programma hiervoor ontwikkeld. Het is mooi om te zien dat mensen na zo'n ingreep en herstelprogramma weer in staat zijn te genieten van het leven.

Joeri van der Gun

Fysiotherapeut; Locatie Zeist

Rugklachten zijn veruit de meest voorkomende klachten en kunnen mensen behoorlijk beperken in de kwaliteit van leven. Zo zie je mensen die door de rugklachten verzuim hebben van werk of hun hobby’s niet meer kunnen uitvoeren. Als je kan bereiken dat mensen weer actiever worden en minder beperkt in hun leven, geeft dat een heerlijk gevoel.

rugklachten het rugcentrum