Over het
Rugcentrum

Wij zijn een onafhankelijke praktijk gespecialiseerd in het diagnosticeren én behandelen van rugklachten en gevestigd in Midden-Nederland en Amsterdam

Altijd al willen weten hoe onze vestigingen eruit zien? Bekijk dan de onderstaande video en maak kennis met Het Rugcentrum.

Waarom bestaan wij?

Zodat jij weer die dingen kunt doen die je het liefst wilt doen. Vaak zien wij dat rugpijn het leven stil zet. Ervoor zorgen dat cliënten weer vertrouwen krijgen in hun rug, plannen kunnen maken en die realiseren. Daar halen wij onze energie en kracht vandaan. Het is ontzettend gaaf en mooi als dat einddoel uiteindelijk weer wordt bereikt.

Diagnose en behandeling

Om dat einddoel te bereiken investeren wij veel tijd in diagnose en behandeling. De opmerkingen “knoop in mijn spier”. “scheefstand” of “aspecifiek” horen wij veel. O.b.v. kennis en langdurige ervaring zijn wij in staat een deskundige diagnose te stellen. Een goede diagnose is bepalend voor de behandeling: een maatwerk rugprogramma.

Ons team

Janne van der Leek

Fysiotherapeut

Babs van den Broek

Ergotherapeut

Ik krijg veel voldoening als mensen weer in staat zijn activiteiten uit te voeren waarvoor zij eerst bang waren. Het is belangrijk om de onderliggende factoren van de klachten te achterhalen.

Marcel Brouwers

Oprichter & mede-eigenaar

De methode van het Rugcentrum is anders. Onze methode is gebaseerd op cognitieve gedragsmatige oefentherapie. Het rugprogramma wordt aangepast aan jou en jouw rug. Wij gaan je motiveren en inzicht geven om samen aan jouw rugklachten te werken. Samen, maar je moet het zelf doen. Alleen op deze wijze kan je structureel van je rugproblemen afkomen.

Joris Steen

Fysiotherapeut

De complexiteit van rugklachten heeft mijn interesse voor de rug gewekt. Mijn doel is met gerichte kennis en op een actieve wijze mensen weer in beweging te krijgen. Maar niet alleen een klachtenvrij bestaan, maar ze ook de mogelijkheid geven datgeen te doen wat zij graag willen. De onderbouwing van behandelmethoden vind ik erg belangrijk.

Ellen de Vries

Fysiotherapeut

Een zo groot mogelijk positief resultaat, dat bereik ik alleen met cliënten die vertrouwen hebben. In de aanpak en in de mate van aanpassingsvermogen van de eigen rug.

Marit Teunissen

Ergotherapeut

Jou van je dag laten genieten zonder dat je erbij nadenkt; vanzelfsprekend en zonder pijn.

Maarten de Groot

Oprichter & mede-eigenaar

Bij Het Rugcentrum hebben we niet de meest gemakkelijke, maar wel de beste oplossing voor rugproblemen op de lange termijn. Door nauwe samenwerking met medische specialisten zien we in verhouding veel mensen met een spondylodese. Hierbij zijn één of meerdere wervels kunstmatig gefixeerd. Wij hebben de afgelopen jaren een eigen programma hiervoor ontwikkeld. Het mooi om te zien dat mensen na zo'n ingreep en herstelprogramma weer in staat zijn te genieten van het leven.

Toine van Ooijen

Fysiotherapeut

"Er zijn verschillende opvattingen met betrekking tot de behandeling van rugklachten. Die echter in schril contrast staan met wat goed is voor je rug. Zo zie je dat mensen met rugpijn steeds meer rust nemen. Maar de rug ontzien door in bed te liggen of op de bank te hangen is niet de oplossing. Ik vind het mooi om te zien dat ik door duidelijke uitleg, cliënten nieuwe inzichten kan geven. Tevens is het fijn om van cliënten te horen, dat ze die dingen weer kunnen doen die zij het liefste doen".

Roos de Wilt

Fysiotherapeut

Vaak worden rugklachten veroorzaakt door gedrag van de cliënt. Ik kijk graag verder naar factoren die klachten kunnen veroorzaken of in stand houden.

Joeri van de Gun

Fysiotherapeut

Rugklachten zijn veruit de meest voorkomende klachten en kunnen mensen behoorlijk beperken in de kwaliteit van leven. Zo zie je mensen die door de rugklachten verzuim hebben van werk of hun hobby’s niet meer kunnen uitvoeren. Als je kan bereiken dat mensen weer actiever worden en minder beperkt in hun leven, geeft dat een heerlijk gevoel.

Rik Kiel

Fysiotherapeut

In de praktijk heb ik gemerkt dat veel therapeuten van heel veel klachten een beetje weten. Om die reden krijgen cliënten jammergenoeg niet de beste zorg.

rugklachten het rugcentrum