Tarieven

Het Rugcentrum heeft contracten en prijsafspraken met alle zorgverzekeraars in Nederland. Het Rugcentrum voldoet aan de hoogste eisen die verzekeraars stellen op het gebied van service en kwaliteit. Ondanks dat Het Rugcentrum een volledig eigen (rug)therapie ontwikkeld heeft, moeten de behandelingen wel vallen onder de bestaande noemers in de zorg. Met de verzekeraars zijn vaste tarieven overeengekomen die vallen onder de noemers ‘fysiotherapie‘, ‘manuele therapie’ en ‘ergotherapie‘. Afhankelijk van jouw rugprogramma vallen de behandelingen onder één of meerdere therapieën.

De kosten voor een behandeling fysiotherapie verschillen per zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van het soort contract dat wij hebben met de diverse zorgverzekeraars. Indien je zorgverzekering geen fysiotherapie en/of ergotherapie vergoedt of de behandelingen zijn al elders gebruikt, dan hanteren wij onderstaande bedragen:

Onze tarieven

Screening, intake en onderzoek € 65,75 (60 min)

tevens bespreken behandelplan, verstrekken van informatie en adviseren aan de hand van de gestelde diagnose

Intake en onderzoek na verwijzing € 65,75 (60 min)

tevens bespreken behandelplan, verstrekken van informatie en adviseren aan de hand van de gestelde diagnose

Fysiotherapie en oefentherapie zitting: € 39,50

Manuele therapie € 55

Behandeling aan huis: € 52,50

Intake en onderzoek Ergotherapie: € 79,- (60 min)

Behandeling / zitting Ergotherapie: € 57,-

Ergotherapie aan huis + € 30,- toeslag

Voor ergotherapie aan huis geldt een toeslag van € 30,- per keer.

Niet nagekomen afspraak fysiotherapie € 26

Toeslag uitbehandeling € 9,75

Vergoedingen onder 18 jaar

Vanuit de basisverzekering krijgen kinderen onder de 18 jaar fysiotherapie vergoed.

Vergoedingen fysiotherapie boven 18 jaar

Voor volwassenen ouder dan 18 jaar is fysiotherapie niet ondergebracht in de basisverzekering. Deze therapie worden alleen vergoed wanneer je hiervoor een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Het aantal fysiotherapie behandelingen dat wordt vergoed verschilt per verzekeraar en is afhankelijk van:

  • Het type aanvullende verzekering dat je hebt afgesloten.
  • De aandoening waarvoor je wordt behandeld (voor bepaalde aandoeningen wordt langduriger fysiotherapie vergoed, vraag je rugexpert naar de voorwaarden).

Vergoedingen ergotherapie

Ergotherapie kent een vergoeding van maximaal 10 uur uit de basisverzekering. Voorwaarde hierbij is dat het eigen risico volledig verbruikt is. Met betrekking tot aanvullende zorgpakketten, verschillen de vergoedingen per zorgverzekeraar. Lees daarvoor de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar.

Wij verzoeken je vriendelijk doch dringend aan de hand van jouw polisvoorwaarden na te gaan of je verzekerd bent voor fysiotherapie. En zo ja, op hoeveel behandelingen je recht hebt. Wij zullen deze gegevens controleren en verwerken in onze administratie. Behandelingen die niet vergoed worden door de zorgverzekeraar, komen voor eigen rekening. Achteraf reclameren wordt niet geaccepteerd. Overleg bij vragen over de vergoeding met de behandelend rugexpert.

Weer binnen de lijnen bij je favoriete sport.

Onze partners