Osteoporose behandeling

Hoe is osteoporose te behandelen?

Osteoporose kan helaas niet worden genezen. Wel kan verdere achteruitgang tegengegaan worden en kunnen gevolgen van inzakking die voor de pijn zorgen worden bestreden. Ook kunnen mensen met osteoporose ervoor zorgen dat het risico op een val in en rond het eigen huis wordt geminimaliseerd, door aanpassingen aan hun woning te doen.

Het Rugcentrum heeft een rugprogramma ontwikkeld voor cliënten met osteoporose. Het verantwoord en voldoende bewegen staan hierbij centraal.

Behandeling Osteoporose Behandeling

Het is nooit te laat om iets tegen osteoporose te doen

Regelmatig bewegen is noodzakelijk voor de opbouw van bot. Bewegingen waarbij het skelet het eigen lichaamsgewicht moet dragen hebben de voorkeur. Wandelen en traplopen zijn bijvoorbeeld goede activiteiten. Mensen met osteoporose hebben vaak de neiging minder te bewegen. Dit kan komen door pijn, maar ook door angst.

Een goede houding is belangrijk bij osteoporose

Een goede houding zorgt voor een optimale krachtverdeling in de wervelkolom. Door een stevig spierkorset worden de wervels in de rug ontlast. Daarnaast stimuleert een goede houding een uitgebalanceerd postuur. Met zodoende een verminderde kans op vallen.

Start met het behandelen van jouw osteoporose klachten

Laat een rugexpert een rugprogramma maken.

Maak een afspraak