Terug naar ervaringen

Werk

Geen

Leeftijd

63

Hobbies

Tennis

Woonsituatie

Samenwonend

In het ziekenhuis werden röntgenfoto’s gemaakt van mijn onderrug en bekken. ‘Helaas’ was er op die foto’s niets te zien dat afwijkend is. Ik zeg ‘helaas’, omdat je in z’n proces van pijn en onzekerheid graag wil weten waar de pijn vandaan komt en wat hetgeen is dat voor deze irritatie zorgt.

Dokter Gast, wie orthopedisch specialist is op het gebied van de heup en de knie, heeft naast mijn heup ook gekeken naar mijn knie. Omdat ik ook last had van mijn knie, kreeg ik een doorverwijzing naar de pijnpoli voor een injectie in mijn knie. Toen dat op niets uit liep, heb ik ook een injectie in mijn bil gehad. Ook deze actie bleek geen oplossing voor mijn probleem te zijn. Zowel mijn knie als bil bleken niet de veroorzakers.

Met een doorverwijzing voor Het Rugcentrum op zak, liep ik de deur uit bij dr. Gast. Vaak is het nodig om eerst mogelijke veroorzakers (knie, bil), af te schrijven voordat je bij het juiste vertrekpunt begint: mijn rug. En die rug, daar ging Toine van Het Rugcentrum mee aan de slag. Nadat hij mij had onderzocht, en constateerde dat ik last had van een stenose, maakte hij voor mij een rugprogramma.

Drie maanden lang ben ik twee keer in de week naar Het Rugcentrum gegaan om daar met oefentherapie aan de slag te gaan. Ook thuis werd ik aan het werk gezet en kreeg ik tips over hoe ik het beste om kon gaan met mijn stenose. Met als resultaat dat ik niet langer last heb ik uitstralende pijn in mijn bil, knie en voet.

Gisteren heb ik voor het eerst weer getennist. Met een vriendin die de bal met een boogje rustig mijn kant op speelde. Het is nog niet te vergelijken met de intensiteit waarmee ik eerder speelde, maar het is een mooi begin. Het tennissen ga ik uitbouwen terwijl ik mijn rugoefeningen één keer per week blijf doen. Op naar het wedstrijdseizoen!

Weer kunnen wandelen met je kleinkind.