Terug naar ervaringen

Werk

Makelaardij

Leeftijd

64

Hobbies

Vrijwillige brandweer, leuke dingen doen/op pad

Woonsituatie

Samenwonend

Ik ben ooit aan een hernia geopereerd, ik was toen 36jaar. Dat is dus al zo een 28 jaar geleden. Na die operatie is het eigenlijk nooit helemaal goed gekomen. Als restverschijnsel had ik weinig gevoel in mijn rechtervoet. In die tijd was ik ook nog boer, werkte ik veel op het land. Dit was vrij actief werk. Ondanks dat ik niet belemmerd werd door een afname in gevoel van mijn rechtervoet, liet ik mij toch omscholen de makelaardij in. Als ik dan inderdaad toch meer klachten kreeg, was ik voorbereid en kon ik nog steeds werken.

En inderdaad, in 2019 kwamen de hernia verschijnselen weer terug. Naar de huisarts gegaan en die verwees mij weer door. Een aantal keer heb ik een injectie gehad in mijn rug tegen de pijn. Deze pijnblokkades werkten maar van korte duur. Begin 2021 werd het steeds beroerder. Ook ben ik toen

Naar een chiropractor gegaan, alleen reageerde ik hier alleen maar slechter op. Dus ben ik naar een fysio gegaan, niet heel veel baat bij gehad. En uiteindelijk werd ik doorverwezen naar het Acibadem. Hier werd een scan gemaakt en een MRI. Er kwam uit dat mijn onderste ruggenwervel naar voren was geschoven. Dit betekende een spondylodese operatie, op 1 september 2021.

Het Acibadem verwees mij naar Het Rugcentrum om hier het revalidatietraject te volgen. In de eerste weken na operatie mag je nog niet heel veel. In deze periode heb ik regelmatig belafspraken gehad met Ellen, een fysiotherapeut op de locatie Utrecht. In november ben ik voor het eerst gaan trainen bij Het Rugcentrum, 2 keer in de week.

Ondertussen is het maart en ben ik net 5 maanden na mijn operatie. Tot nu toe gaat het echt super! Het gevoel in mijn rechtervoet is zelfs weer meer aan het worden. Het revalidatietraject bij Het Rugcentrum vind ik erg fijn. Er is een goede aanpak. Iedere therapeut heeft vaak meerdere cliënten rondlopen, hierdoor zitten ze niet constant op je. Ze laten je vrij waar kan, maar houden je altijd in de gaten en corrigeren waar nodig!

Wat Het Rugcentrum anders maakt dan andere fysiotherapiepraktijken? Je wordt niet maar ‘gewoon even’ behandelt. Er is een fijne sfeer, jonge mensen. Het is ook gewoon echt gezellig. Twee keer in de week trainen, kan wat tijd kosten, maar dat is het allemaal waard!

Kijk voor meer informatie op onze Spondylodese pagina of lees over de ervaringen van Leo en Annelies.