Terug naar ervaringen

Werk

Gepesioneerd

Leeftijd

82

Hobbies

Bootje varen, fietsen

Woonsituatie

Samenwonend met zijn vrouw

Het gevolg was dat ik bij het Rugcentrum een rugprogramma ben gaan volgen om de spieren van mijn onderrug te versterken.

In het begin alleen in Driebergen, maar tijdens de zomermaanden ook in Utrecht. Dit omdat wij dan in Loosdrecht zaten.

Tijdens deze periode waarin ik vooral veel oefentherapie deed, veranderde de aandoening niet. Ik voelde wel dat mijn rug stabieler werd. Deze periode heb ik onderbroken door een vakantie van 2 maanden in Spanje. Daar heb ik ook mijn huiswerkoefeningen voor mijn onderrug iedere dag uitgevoerd.

Toch – na diverse bezoeken aan dr. van Gaalen – en ook na een scan van de rug werd besloten dat er een operatie nodig was. Ik stond daar helemaal achter mede omdat ik het volste vertrouwen had in van Gaalen.

Aldus op 28 februari 2014 werd ik geopereerd: ik kreeg de spondylodese.

Toen kwam er voor mij een periode van rustig aan doen -heel moeilijk!- en goed de oefeningen doen
onder toezicht van Joeri die in het begin wekelijks bij mij thuis kwam. Later heeft Joeri mij goed en kritisch begeleid in Driebergen.

Het is nu zes 6 maanden na de operatie. Ik ben zover hersteld dat ik weer langzaam begin met tennissen en
ook fiets ik alweer flinke afstanden. Af en toe nog een beetje pijn- maar dat is fijn -want dat geeft dan direct een signaal af om een tandje terug te zetten. En dat is erg belangrijk!

Ik ben nu 76 jaar, heb veel aan sport gedaan ben positief ingesteld en heb altijd vertrouwd op de goede afloop van deze ingreep.

De vakmanschap en uitleg omtrent houding en de opbouwende kritiek van de begeleiders bij Het Rugcentrum, zowel in Utrecht als in Driebergen hebben in grote mate een bijdrage geleverd naar het genoemde herstel -wat nog niet 100 % is – maar zeker dicht in de buurt komt.

Ik ga verder met het versterken van mijn rug bij Het Rugcentrum, want investeren in je eigen lichaam is volgens mij de juiste weg naar gezondheid. Die tip zou ik aan iedereen mee willen geven.

Voor meer informatie over Spondylodese kun je terecht op onze Spondylodese pagina of lees meer over de ervaringen van Annelies en Thea.

Weer kunnen wandelen met je kleinkind.