Terug naar ervaringen

Werk

(IT) Proces Manager

Leeftijd

44

Hobbies

Vroeger veel geturnd, houdt van reizen

Woonsituatie

Samenwonend, geen kinderen.

Na veel fysiotherapeuten die masseerden, kraakten, hernia testen deden, etc, etc kwam ik terecht bij Het Rugcentrum. Gespecialiseerd in ruggen. Daar werd niet gemasseerd en niet gekraakt maar daar werd ik aan het werk gezet: trainen die rug!

Het feit dat heel veel klachten met trainen te verhelpen zijn deed mij goed. Door het zelf in de hand te hebben en niet afhankelijk zijn van krakers en masseurs gaf  mij het gevoel dat ik zelf mijn herstel in de hand heb.

Mijn Spondylolisthesis bleek helaas na een jaar hard trainen te ver heen en een operatie was enige alternatief. Met een goed afgetrainde rug ging ik de operatie in en ook daarna hervatte ik de training om mijn rug sterk te houden. Het Rugcentrum voelde in die periode als een basis waar een aantal goede fysiotherapeuten klaarstaan om je te helpen met de oefeningen maar je bovenal ook mentaal helpen. Door je te leren luisteren naar je lijf en te leren accepteren van eventuele beperkingen.

Door mijn lange traject heb ik veel mensen met klachten zien komen en vooral ook fit en blij weer zien gaan. Met eigen ogen heb ik gezien dat het oefenprogramma wat zij voor cliënten opstellen in heel veel gevallen werkt. Ik ben in elk geval groot fan van Het Rugcentrum!

Lees het het complete verhaal van Annelies Brems over haar rugproblemen en operatie in haar boek  ‘IJzersterk‘.

Koop het boek bij Het Rugcentrum of bestel het online.

Kijk voor meer informatie op onze Spondylodese pagina of lees over de ervaringen van Leo en Thea.

Weer kunnen wandelen met je kleinkind.