Terug naar ervaringen

Werk

Zittend beroep (voorheen timmerman)

Leeftijd

36

Hobbies

Motorrijden

Woonsituatie

Getrouwd, 2 kinderen (12&10jaar)

Al jaren heb ik een zwakke rug. Toen ik 14jaar was ben ik in een laadput gevallen en had ik een zwaar gekneusde rug. Nu zo een 5jaar geleden hoorde ik bij het maken van een beweging opeens een ‘knak’ in mijn rug. Vervolgens ben ik naar de huisarts gegaan, die mij doorverwees naar de fysio. Na een paar weken pakte ik mijn werk weer op. Ik werkte toen als timmerman, zwaar fysieke handelingen. Door de tijd heen werden mijn rugklachten steeds erger en kwam er ook uitstraling in mijn been bij. Dus ik weer terug naar de fysio. Uiteindelijk ben ik de hele molen in gegaan en heb ik verschillende specialisten gezien. De huisarts verwees mij naar Annatommie voor een MRI. Hieruit bleek een afgeschoven ruggenwervel. Oefeningen gedaan, maandelijks naar een manueel therapeut. Maar mijn rugklachten werden niet beter. Dus mijn manueel therapeut verwees mij door naar het Acibadem. Weer foto’s laten maken en een MRI. Hieruit bleek dat ik een spondylolisthesis had

De orthopeed verwees mij uiteindelijk door naar Het Rugcentrum om mijn rugspieren sterker te maken. Een operatie aan de orde wanneer mijn klachten niet verminderden door het trainen. In april 2021 ben ik gestart bij Het Rugcentrum, uiteindelijk in augustus 2021 geopereerd, spondylodese, en vervolgens het revalidatie traject aan het doorlopen weer bij Het Rugcentrum.

Het behandeltraject ervaar ik erg goed. Er wordt goed gekeken naar wat je al kan en waar uitdaging ligt. Aangezien ik jaren heb gewerkt als timmerman, is mijn lichaam zelf al redelijk sterk. Hierdoor kon ik na de operatie ook veel sneller revalideren. Het trainen vind ik leuk en het geeft mij energie.

Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd bij Het Rugcentrum is het aannemen van een ‘goede’ houding. Ik ben hier steeds meer op gaan letten. Als ik nu ga staan zoals ik dat voorheen deed, voelt dat ook helemaal niet fijn. Ik ben gaan leren luisteren naar mijn lichaam. En ik ben mij ook bewust geworden dat ik wil blijven trainen, dat het goed voor mijn lichaam en klachtenbeeld is.

Bij Het Rugcentrum word je niet gemasseerd, maar gewoon aan het werk gezet. Ga sterker worden en trainen. Ik geloof heel erg in dat concept, want het werkt.