Artrose symptomen

Wat zijn de symptomen van artrose?

De dominante symptomen van artrose zijn pijn en stijfheid. Op den duur vindt er mogelijk een beperking van de bewegingsvrijheid plaats. Vanwege het veranderende kraakbeen wordt het bewegen van de gewrichten moeilijker. Dit als gevolg van het ongelijkmatiger worden van het oppervlak van de tussenwervels, wat de bewegelijkheid belemmerd.

 

Diagnose Artrose symptomen

Het beginstadium van artrose

In het beginstadium zullen de artroseklachten verdwijnen na een periode van rust. Na verloop van tijd zullen deze pijn- en stijfheidsklachten echter aanhouden. De wervelkolom probeert door middel van botaanmaak zichzelf te stabiliseren, dit gaat ten koste van de bewegelijkheid. Stijfheid in de rug zorgt ervoor dat de wervels onderling steeds minder goed kunnen bewegen.

Latere fase van artrose

Het slijtageproces van de de gevel en tussenwervelschijf verloopt fasen. Uiteindelijk veroorzaakt het hoogteverlies van de tussenwervel zelf, dat de wervels er omheen op elkaar drukken. Een geval hiervan is een verminderde bewegelijkheid. Ook kunnen neurologische klachten op gaan spelen doordat zenuwen bekneld raken.

Als vanouds losgaan in de keuken. Pijnvrij.