Artrose symptomen

Wat zijn de symptomen van artrose?

De dominante symptomen van artrose zijn pijn en stijfheid. Op den duur vindt er mogelijk een beperking van de bewegingsvrijheid plaats. Vanwege het veranderende kraakbeen wordt het bewegen van de gewrichten moeilijker. Dit als gevolg van het ongelijkmatiger worden van het oppervlak van de tussenwervels, wat de bewegelijkheid belemmerd.

 

Diagnose Artrose symptomen

Het beginstadium van artrose

In het beginstadium zullen de artroseklachten verdwijnen na een periode van rust. Na verloop van tijd zullen deze pijn- en stijfheidsklachten echter aanhouden. De wervelkolom probeert door middel van botaanmaak zichzelf te stabiliseren, dit gaat ten koste van de bewegelijkheid. Stijfheid in de rug zorgt ervoor dat de wervels onderling steeds minder goed kunnen bewegen.

Latere fase van artrose

Naast de achteruitgang in de bewegelijkheid, kan artrose op de duur zorgen voor het inzakken van de tussenwervelschijven. Een tussenwervelschijf is dan dusdanig versleten dat de wervels er omheen direct op elkaar drukken. Naast beperkte bewegelijkheid kunnen dan ook neurologische klachten opspelen doordat zenuwen in de knel raken.

Als vanouds losgaan in de keuken. Pijnvrij.