Terug naar ervaringen

Werk

Europees jongerenwerk

Leeftijd

61

Hobbies

Klussen

Woonsituatie

Samenwonend

Ik had al erg lang last van mijn lage rug. Eerder ook wel eens naar de fysiotherapeut gegaan, hij dacht aan een hernia. Ik had uitstralende klachten in mijn linkerbeen. Het was geen helse pijn, maar het irriteerde voortdurend. Al moet ik wel toegeven, mij hoor je niet snel klagen. Ondanks pijn en klachten ga ik altijd maar door, dit is ook direct een valkuil geweest met betrekking tot mijn rugklachten.

Mijn klachten verplaatsten van rug naar bil, daarna kroop ik plots twee maanden op handen en voeten door mijn huis. Echt helse pijnen. Later liet ik verder onderzoek doen, dit was niet per se door de pijnen in mijn bil. Uiteindelijk bleek na nader onderzoek (MRI) dat ik een verschoven ruggenwervel had. Ik had een cyste die op mijn zenuw drukte. De chirurg die ik in de kliniek had wilde mijn rug eerst vast gaan zetten. Zelf dacht ik uiteindelijk “joh, vastzetten is toch niet nodig”. Dus ben ik zelf gaan googelen voor passende fysiotherapie. Zo kwam ik bij Het Rugcentrum terecht. Ik belde op en kreeg vervolgens Ellen aan de lijn, een van de fysiotherapeuten. Er werd goed naar mij geluisterd en ik kon al vrij snel langskomen voor een intake. Ik kreeg uitgebreid uitleg over wat er allemaal aan de hand was, ik begon steeds meer te twijfelen over een operatie.

Ik ben verder gaan praten met de neurochirurg. Uiteindelijk heb ik een andere operatie gekregen dan eerst was besproken. Het was een korte en minder ingrijpende operatie, de cyste in mijn rug werd weggehaald. Al vrij snel na de operatie ben ik weer veel gaan lopen, mijn rug belasten. In mijn enthousiasme heb ik soms ook te veel te snel gedaan… Dit was een beetje dom, maar ik kan gewoon niet goed stilzitten.

Na de operatie ben ik vervolgens gestart met trainen bij Het Rugcentrum. Hier had ik direct een goed gevoel bij. Ik vind het knap dat er zo goed met je wordt meegekeken. De oefeningen zijn heel specifiek op de persoon gericht. Normaliter doe ik alles op kracht en wilskracht, echter wordt dit lastiger als je al 60 bent en helaas geen 20 meer. Daarom vind ik het juist fijn dat ik bij Het Rugcentrum ook soms even op mijn plaats wordt gezet. Het is een stok achter de deur voor mij om wel telkens te komen trainen.

De therapeuten zijn erg betrokken. Je wordt gecorrigeerd waar nodig. De begeleiding vanaf de intake, het herkennen van het probleem en het meedenken met oplossingen voelde voor mij heel goed en vertrouwd. Daarnaast is de sfeer ook erg prettig. Al met al ben ik erg tevreden.