SI-gewrichts pijn symptomen

Wat zijn de symptomen van SI-gewricht pijn?

Tussen de wervelkolom en de benen is onderaan de rug een vrij star gewricht verbonden met het bekken. Dit wordt het sacro-iliacaal gewricht genoemd. Dit gewricht verzorgt de overdracht van al het gewicht van de romp naar de benen. Het houdt in dat op het gewricht standaard veel belasting komt. Het SI-gewricht is een hele stugge verbinding en geeft hierdoor stevigheid aan de wervelkolom en het bekken.

Doordat er standaard veel krachten rond het SI-gewricht worden uitgeoefend en omdat er veel spieren, banden en pezen aanhechten is het sacro-illiacale gewricht gevoelig voor ‘overbelasting’.

Het klachtenbeeld staat ook wel bekend onder de naam ‘SI-syndroom‘.

Diagnose SI gewrichts pijn symptomen

Rugpijn door overbelast SI-gewricht

Sacro-iliacale gewricht (SI-gewricht) dysfunctie is een een term die wordt gebruikt om de pijnlijke aandoening in het gewricht te beschrijven. Het is nog onduidelijk waarom het sacro-iliacale gewricht pijnlijk wordt en leidt tot lage rugpijn. Duidelijk is wel dat er veel mensen last ondervinden van één of beide SI gewrichten.

SI-gewricht en pijn in de onderrug

Vaak wordt SI gewricht pijn verward met pijnklachten vanuit de lage rug niveau L5-S1. Dit komt doordat er kleine zenuwtakjes vanaf niveau L5-S1 naar de regio van het SI gewricht lopen die het onderscheid maken tussen SI gewricht en onderrug klachten bemoeilijken.

Als vanouds losgaan in de keuken. Pijnvrij.