Terug naar ervaringen

Werk

Manusje van alles

Leeftijd

38

Hobbies

Gamen, airsoft spelen

Woonsituatie

Samenwonend

Nadat ik 2 tot 3 keer per maand als een baby op mijn handen door het huis kroop, was ik er klaar mee. Ik had echt het gevoel dat het nooit meer goed zou komen met mijn rug. Ik slikte veel pijnmedicatie en niets hielp.

Vrienden, kennissen en zelfs mijn familieleden dachten dat ik mij aanstelde en te lui was om te werken.

Ondertussen was ik mijn werk kwijt geraakt en mijn vrienden zag ik ook weinig. Met mijn ‘persoontje’ ging het niet goed. Ik had veel last van agressie doordat ik mij niet begrepen voelde. Ik wist niet hoe ik het mensen duidelijk moest maken dat er wel degelijk iets niet in orde was met mij.

Na veel ellende kwam ik terecht bij een revalidatiecentrum in Utrecht, daar leerde ze mij om anders te lopen, te bukken, tillen en vooral de pijn te ontzien.

Vier maanden later was er eigenlijk nog niets veranderd en nog steeds kroop ik bijna elke week door het huis vanwege de pijn in mijn rug.

Daar ging dik dus weer, terug naar de huisarts. Omdat mijn eigen huisarts op vakantie was, kwam ik bij een vervanger terecht. Deze invaller liet direct foto’ s maken van mijn hele rug. Na een dag of zes werd ik gebeld door de orthopeed die mij verzocht langs te komen.

Toen het hoge woord eruit kwam dat ik M.Scheuermann heb stortte mijn wereldje nog verder in. Ik dacht dat dit wel het ergste was wat mij kon overkomen. Er werd mij verteld dat ik nog veel pijn en problemen met lopen zou krijgen als ik hier niets mee zou doen.

Ik werd doorgestuurd naar Het Rugcentrum waar ik warm werd binnen gehaald en erg veel informatie kreeg over hoe en wat te doen met mijn rug. Ook werd er veel aandacht besteed aan hoe ik mij voelde en wat ik verwachtte. Dat daar aandacht aan werd besteed was ik totaal niet gewend.

Nu ik 2,5 jaar later met veel trainen en erg veel persoonlijke aandacht (soms een schop onder mijn billen), ben ik nu waar ik wil zijn. Ik kan bijna alles weer doen waar ik zin in heb. Zo ga ik graag met een paar vrienden airsoft spelen. Door het bos rennen heb ik jaren niet gekund.

Ik wil de mensen van Het Rugcentrum super bedanken. Door jullie weet ik weer wie ik ben en wat ik kan!

Weer kunnen tuinieren zonder pijn.