Terug naar ervaringen

Werk

Werkt in de zorgsector

Leeftijd

42

 

Hobbies

Steden tripjes, terrasjes pakken

Woonsituatie

Samenwonend, geen kinderen

Van dat liggen, daar werd ik niet echt vrolijk van, je verstijft op een gegeven moment helemaal zodat alles pijn doet. Thuis zeiden ze “dit is niks zo, we gaan naar een Chiropractor” ( of te wel een bottenkraken ). Deze heeft mij toen behandeld en inderdaad voelde ik mij een stuk beter naar afloop. Ja dan ziet het leven er ook gelijk weer beter uit. De pijn bleef ook enige tijd weg waardoor ikzelf het idee had dat alles goed zou komen.

Helaas door mijn werk kwamen de klachten al gauw terug. Door het vele bukken, tillen en staan ( verkeerde houding ) begonnen de klachten opnieuw. Inmiddels verhuisd dus ook een andere fysiotherapeut, dat gaf misschien nieuwe hoop. Maar helaas, ik heb vele behandelingen gehad ( zelfs twee keer per week ) maar tevergeefs. Hij dacht in eerste instantie niet aan een hernia, vandaar de vele behandelingen. Vooraf nam ik een paar pijnstillers zodat de behandeling niet al te veel pijn zou geven.

Uiteindelijk heb ik toch maar eens een afspraak gemaakt bij de huisarts, ook deze melde dat het geen hernia zou zijn. Maar ik stond erop dat er een MRI scan gemaakt moest gaan worden want dat ik dit niet langer kon volhouden. Ik liep zelfs krom, had veel pijn en naar de overkant van de straat lopen ging al niet meer. Na lang wachten kwam de uitslag, en zoals ik zelf al dacht was het toch een hernia.

Een “fikse” zoals de neuroloog vertelde. Te lang mee doorgelopen! Ik ben het traject in gegaan van de operatie etc. na een aantal weken thuis fysiotherapie te hebben gehad ben ik later weer naar de fysiotherapeut zijn praktijk toegegaan. Maar ook daar vond ik dat ik niet de juiste behandeling kreeg. Ik had nog veel last van uitstraling in mijn rechterbeen. Zitten kon ik niet omdat ik veel last had van mijn stuitje, en ga zo maar door! Totdat ik van Het Rugcentrum hoorde.

Snel heb ik een afspraak gemaakt voor een intake en maar eens luisteren wat zij ervan vinden. Onder begeleiding van Maarten is er voor mij een rugprogramma gemaakt waarmee o.a. mijn spieren sterker gemaakt moesten gaan worden. Twee keer per week trainen dus. En zoals ze daar zeggen, “last gehad van de behandeling? Prima, dat moeten we hebben!”

De trainingen waren intensief maar wierpen wel hun vruchten af. Voor iedere nieuwe training is er overleg hoe het op dat moment met je gaat, en naar aanleiding daarvan wordt de nieuwe training gemaakt. Helaas bleef ik pijn in mijn rechterbeen houden en het zitten was geen pretje. Totdat Maarten mij vertelde waarom gaan we niet eens kijken of ze je een wortelblokkade kunnen geven?

Hiermee wordt de pijn verminderd in een bepaalde zenuwwortel. Nu zit ik niet echt op injecties te wachten en dacht dat als je daar mee begint, dan zit je er jarenlang aan vast. Dus stelde ik het zoveel mogelijk uit. Totdat ik het niet meer zag zitten van de pijn. En Maarten, je had gelijk. Ik had dit veel eerder moeten doen! Weer een plus punt voor Het Rugcentrum.

Na mijn traject bij de pijnpoli, ben ik mijn rugprogramma weer opgepakt. En nu bijna twee jaar verder, en een pittig geïntensiveerd trainingsschema gaat het perfect. Als ik dit allemaal geweten had was ik veel eerder naar Het Rugcentrum gestapt! Niet alleen voor de perfecte behandeling en professionele begeleiding maar ook voor de gezelligheid en de plezierige contacten die je opbouwt tijdens de trainingen.

Met veel plezier blijf ik nu twee keer per week trainen (medisch fitness abonnement) zodat de resultaten die ik opgebouwd hebt bij Het Rugcentrum optimaal blijven. Doormiddel van dit medisch fitness abonnement wat zij aanbieden krijg je toch meer aandacht en begeleiding dat als je naar een gewone sportschool gaat.

Kortom de resultaten zijn TOP, mijn klachten zijn enorm verminderd, en ben weer full time aan het werk! Ik kan dan dus ook iedereen aanbevelen die last heeft van rugklachten gebruik te gaan maken van Het Rugcentrum. Zonder hun begeleiding was mij dit zeker niet gelukt.

Als vanouds losgaan in de keuken. Pijnvrij.