Terug naar ervaringen

Werk

Directiesecretaresse

Leeftijd

54

Hobbies

Tuinieren

Woonsituatie

Getrouwd

Als directiesecretaresse voer ik mijn werk veelal zittend uit. Een paar keer per jaar moest ik mij ziek melden door rugpijn. Ook thuis had ik regelmatig last van mijn lage rug. Met name bij het werken in de tuin. Dat begon mij meer en meer te frustreren.

Toen ik de handdoek bij mijn fysiotherapeut in de ring gooide, heb ik nog een aantal keer een bezoek gebracht aan de chiropractor. Beide behandelvormen hielpen wel iets, maar niet voldoende. Vooral de massage was fijn, maar vaak kwam mijn lage rugpijn binnen een paar dagen alweer terug.

Toen ben ik opzoek gegaan naar een specialist op het gebied van lage rugpijn. Via Google kwam ik bij Het Rugcentrum uit waar ik direct een afspraak heb gemaakt. Na het eerste gesprek en lichamelijk onderzoek kreeg ik de diagnose ‘facetpijn’, die als leidraad diende voor mijn maatwerk rugprogramma.

Aan de bak moest ik. Dit was heel anders dan een paar huiswerkoefeningen doen. Twee keer in de week voor een periode van een paar maanden heb ik intensief getraind aan het versterken van mijn rug. Daarnaast kreeg ik goed advies over mijn houding en gedrag.

Ik weet niet wat ik moeilijker vond, het intensief werken aan het versterken van mijn rug of het in de praktijk brengen van de houding- en gedragsadviezen. De begeleiding en sfeer bij Het Rugcentrum maakten echter dat ik graag ging. Gelukkig, want met lage rugpijn heb ik niet langer te maken. Ik hou mij nu weer volop bezig met mijn werk, gezin en de tuin!

Weer kunnen wandelen met je kleinkind.