Terug naar ervaringen

Werk

Functioneel applicatie beheerder

Leeftijd

47

Hobbies

Leuke dingen doen met het gezin, rijden met mijn oldtimer

Woonsituatie

Samenwonend, 2 kinderen (6&8jaar)

Mijn rugklachten hebben een hele geschiedenis. Op jonge leeftijd ben ik begonnen met judo. Vervolgens ben ik overgestapt naar jiujitsu. Ik was aan het trainen voor de zwarte band, waarin ik een draaikick maakte in de lucht. In de draai zelf hoorde ik een knak in mijn rug. Dit voelde niet goed… In deze tijd was ik 21 jaar oud. Tijdens deze kick, had ik dus mijn rug verdraaid. Er bleek een hernia aanwezig te zijn. Waarschijnlijk was deze er voorheen ook al, alleen kreeg ik er nu pas klachten van. Ik heb 4 weken niet kunnen lopen. Met veel rust, kreeg ik wel weer wat gevoel terug. Maar het was niet niks… Ik heb bijna opnieuw moeten leren lopen. Hierna heb ik ook altijd last gehouden van de rug.

Ik heb zo een beetje alle specialisten gezien, die ik eigenlijk niet heb willen zien. Chiropractor, orthomanueel therapeut, fysiotherapeuten, noem ze maar op. Uiteindelijk stuurde een fysiotherapeut mij door naar een kliniek voor een ruggenprik (zenuwblokkade). Eenmaal bij de kliniek werd er eerst een MRI gemaakt, hieruit bleek dat ik een grote hernia had van maar liefst 4cm. Een ruggenprik werkte voor mij elke keer tijdelijk.

Naast mijn bezoekjes bij verschillende specialisten, heb ik ook een revalidatietraject van 3 maanden bij OCA in Rotterdam gevolgd. Het was een erg fijn traject waarin ik veelal leerde hoe ik met mijn rugklachten kan omgaan. Hierdoor ben ik bewuster geworden van mijn doen en laten.

Ondertussen was ik een revalidatietraject, 2 operaties aan mijn rug en 17ruggenprikken verder. En nu? Ik had nog steeds last van mijn rug, en ik was er flink klaar mee. Toen wees mijn buurvrouw mij op een arts in het UMC en vroeg of een neuromodulator niet iets voor mij zou zijn. Direct een afspraak gemaakt bij de neurochirurg en in augustus 2021 is de neuromodulator geplaatst. Dit heeft 90% van mijn pijnklachten doen afnemen.

Vervolgens ben ik gaan googelen voor fysiotherapeuten die hier ervaring mee hebben voor een hersteltraject. Het Rugcentrum sprak mij erg aan! Ze waren bereid om in de eerste weken bij aan huis te behandelen. Na 3 maanden vanuit huis, ben ik komen trainen op de locatie Utrecht. Ondertussen ben ik al een tijdje aan het trainen. Ik blijf ook graag bij Het Rugcentrum om nu preventief te trainen en mijn spieren sterk en fit te houden.

De sfeer is erg prettig. De oefeningen werken en de benodigde kennis rondom de behandeling met neuromodulator is aanwezig. Het belangrijkste wat ik bij Het Rugcentrum heb geleerd is dat ik moet leren durven. Wanneer je zo lang pijn ervaart, word je de pijn en gaat het je leven beheersen. Met de juiste sturing leer je om weer te doen wat je wil doen.