Terug naar ervaringen

Werk

Verzuimcoördinator

Leeftijd

35

Hobbies

Wandelen

Woonsituatie

Samenwonend

Op mijn 23ste begonnen mijn rugklachten. Ik ben nu 35jaar, dus al ruim 10 jaar loop ik met klachten rond. Het begon als ‘onschuldige’ rugklachten. Al hield het best lang aan. Hierdoor ben ik verschillende dingen gaan proberen, zoals fysiotherapie, zwemmen, fysiofitness. De klachten werden er niet beter op, op een gegeven moment werden ze zelfs erger.

Wanneer ik 1,5 jaar geleden naast mijn rugpijn ook zenuwpijn erbij kreeg, moest ik opnieuw aan de bel trekken. Ik ben verwezen naar een orthopeed, en kwam op de pijnpoli terecht. Ik heb verschillende onderzoeken en vormen van therapie gehad. MRI-scans, antibiotica en injecties. Zo een 5 tot 6 injecties heb ik in mijn rug gehad. Opzich merkte ik wel dat het een beetje effect had, maar niet optimaal. Ik werd steeds geïrriteerder ten opzichte van mijn rugklachten. Ik was klaar met al het gedoe.

Wanneer ik zelf moest gaan betalen voor de injectie, verwees de arts va de pijnpoli mij door naar Het Rugcentrum. Dit zou de zoveelste vorm van therapie zijn die ik zou volgen, dus ik had er een hard hoofd in. Maar vooruit, laten we het maar proberen…

Het traject bij Het Rugcentrum heb ik erg positief ervaren. Aan het begin merkte ik niet direct verschil, maar na een week of 6 begon ik veranderingen te ervaren. Ik ging rechter op staan en zitten. Ook voelde ik dat mijn rug sterker was. Heel geleidelijk ging het de goede richting op. Momenteel is mijn pijn minder. De hersteltijd na een ‘terugval’, of deze nou groot of klein is, is ook veel korter dan voorheen. Naast het sterker worden van mijn rug, heb ik ook geleerd om meer rustmomenten in te plannen in de dag en om mij toe te geven aan pijnsignalen. Dit vond ik voorheen heel erg moeilijk.

De begeleiding vond ik erg fijn en goed. Er wordt echt gezocht en gekeken naar de juiste manier voor jou en specifiek jouw ‘probleem’. Wat maakt Het Rugcentrum nou echt afscheidend? De manier van begeleiding! De oefeningen zijn zo goed gespecificeerd op jouw probleem. De begeleiding is er, en deze blijft gedurende het hele traject (niet maar een paar keer als wat ik voorheen gewend was).

De fijne begeleiding en het positieve resultaat heeft er ook voor gezorgd dat ik na het behandeltraject van 3 maanden ben blijven trainen bij Het Rugcentrum.