Terug naar ervaringen

Werk

Belastingadviseur, fulltime

Leeftijd

59

Hobbies

Sporten, fietsen, tennissen

Woonsituatie

Samenwonend

Mijn rugklachten zijn al een hele tijd geleden begonnen, ik denk toen ik een jaar of 15 was. Sinds dien schoot het regelmatig in mijn rug. Dit gebeurde ook vaak in perioden van stress. Wanneer het in mijn rug schoot kon variëren van intensiteit. Soms was het dusdanig heftig dat ik ook even niet kon lopen van de pijn…

Door de jaren heen ben ik veel fysiotherapeuten afgestruind. Uiteindelijk kwam ik ook bij een manueel orthopeed terecht. Hij concludeerde dat mijn hele rug stond gedraaid en ook mijn heupen scheef stonden. Hij beweerde dat door deze stand van mijn wervelkolom de zenuwen naar mijn benen continu werden getriggerd, en de tussenwervelschijven een ongunstige balans hadden in de belasting erop. De manueel orthopeed had mij eigenlijk weer ‘recht gezet’. Hierdoor ging het wel iets beter met mijn rugklachten, maar ik bleef er wel doorheen gaan zo nu en dan. Mijn lichaam moest ook erg wennen aan deze nieuwe stand en houding.

Uiteindelijk ben ik 2 jaar geleden bij Het Rugcentrum terecht gekomen. Via via kende ik iemand die hier werkte, dus ik dacht; laat ik het maar proberen. Momenteel ben ik nog steeds bij Het Rugcentrum aan het trainen.

Het behandeltraject heb ik als erg prettig ervaren. Er werken fijne therapeuten. Ook de combinatie tussen fysiotherapie en ergotherapie vond ik erg goed. Door een goede uitleg ben ik mij ook meer bewust van de manier hoe ik mijn rug belast tijdens bijvoorbeeld het bukken. De behandelingen van de ergotherapeut en fysiotherapeut loopt ook mooi in elkaar over.

Wat ik erg mooi vind aan Het Rugcentrum, ten opzichte van andere fysiotherapiepraktijken, is dat er wordt gekeken naar een structurele oplossing. Ik ben vaak gemasseerd bij fysio’s, dit werkte voor korte duur. Door te trainen en je rugspieren sterker te maken kunt je rug veel meer opvangen. Wel is het belangrijk dat je blijft sporten! Ook nu mijn klachten zo goed als weg zijn, blijf ik trainen als onderhoud van de spieren.