Terug naar ervaringen

Werk

Kantoorbaan

Leeftijd

58

Hobbies

Hardlopen

Woonsituatie

Samenwonend, kinderen zijn het huis uit.

Na de intake ben ik begonnen met de therapie. Onder begeleiding van Joeri en Rik is voor mij een eigen rugprogramma gemaakt waarmee ik mijn spieren rondom het ruggenwervel sterker kon maken. De eerste drie maanden van mijn therapie stonden vooral in het teken van mijn rug stabieler en sterker te maken.

De begeleiding die ik hierbij heb mogen ontvangen was voortreffelijk. Joeri dan wel Rik stonden altijd klaar om te helpen, maar hielden ook voortdurend in de gaten dat de oefeningen op de juiste wijze werden uitgevoerd. Deze periode van 3 maanden, waarbij de trainingen 2 x per week best wel intensief waren, hebben mij geholpen om weer op de been te komen en voorzichtig weer mijn arbeidsproces op te kunnen bouwen.

De opbouw van de trainingen ging heel geleidelijk waarbij steeds met mij werd overlegd hoe de vervolgstappen vorm gegeven konden worden. De begeleiding die ik van Joeri en Rik heb mogen krijgen ervaar ik als zeer professioneel. Zij weten waar ze over praten, houden altijd rekening met de mogelijkheden en onmogelijkheden en kunnen ook op professionele wijze uitleggen waarom bepaalde activiteiten de ene keer wel en de andere keer niet wenselijk zijn.

Vanaf januari 2014 maak ik gebruik van een medisch fitness abonnement. Na de eerste drie maanden intensieve training met de professionele begeleiding werk ik nu veel meer zelfstandig mijn programma 2 x per week af. Maar ook in de afgelopen zeven maanden bleef de begeleiding door Joeri en Rik altijd in voldoende mate aanwezig. Tijdens elke training is er genoeg tijd om bij te praten en blijft er altijd aandacht voor het trainingsprogramma en de wijze van uitvoering van de oefeningen.

Ook de sfeer binnen Het Rugcentrum is goed. Er is altijd tijd voor een dolletje met de rugexperts en andere aanwezige cliënten. Allen zijn in staat om een positieve sfeer onder de cliënten te brengen en te behouden. Er wordt veel gelachen en plezier gemaakt. De gastvrijheid is top. Koffie en thee staan altijd klaar en daar maak ik maar al te graag gebruik van na een kleine 2 uur intensieve training.

De resultaten zijn ook top, mijn rugklachten zijn enorm verminderd. Sinds begin februari werk ik weer fulltime en vanaf april van dit jaar heb ik mijn grote hobby (hardlopen) weer kunnen oppakken en inmiddels weten op te bouwen naar een duurloop van een uur. Ik weet zeker dat mij dit niet was gelukt zonder de hulp en professionele begeleiding vanuit het rugcentrum.

Met plezier blijf ik 2 x per week komen om mijn programma af te werken. Ik kan mensen met rugklachten van harte aanbevelen om gebruik te maken van de mogelijkheden binnen Het Rugcentrum. Je moet de eerste weken even door een zure appel heen bijten maar daarna ga je merken dat de klachten verminderen.

Als vanouds losgaan in de keuken. Pijnvrij.